-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hodina
Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem
Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem jsou jednoduchá jídla, která známe nejen ze školních jídelen. Obě jídla si připravíte ze základních českých surovin snadno a rychle.
Suroviny na bramborové šišky
- 600 g brambor (ideálně varného typu B)
- 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
- 1 vejce
- lžička soli
Se strouhankou
- 200 g strouhanky
- 2 lžíce sádla
- špetka soli
S mákem
- mletý mák
- moučkový cukr
- rozpuštěné máslo na přeliv
Postup přípravy bramborových šišek
- Nejprve si brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
- Hotové bramborové válečky servírujte se smaženou strouhankou na sádle se špetkou soli nebo je posypte mákem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review